MiraTango is een dansschool voor Argentijnse tango, geleid door Mira van de Griendt. Zij verzorgt de lessen met tangodocent Lucas Malec en Roberto Rizzo. Als danskoppel onderscheiden zij zich door hun passie en focus op een goede leiders- en volgers techniek, muzikaliteit en de omhelzing. MiraTango is een jonge en ondernemende tangoschool, die zich voortdurend blijft vernieuwen.

MIRA VAN DE GRIENDT | eigenares MiraTango |

In 2004 begon Mira met Argentijnse tango als hobby. Sindsdien is ze vele malen naar Buenos Aires afgereisd om zoveel mogelijk te genieten ván en te leren over de origine van de tango, totdat ze in 2014 MiraTango oprichtte. Ze doet mee aan internationale wedstrijden waar ze in 2017 in London bij de finalisten behoorde. 

Als veelgevraagd docente verzorgt Mira naast cursussen, workshops en privélessen ook optredens en tangovakanties in binnen en buitenland. Mira en haar leerlingen zijn erg blij dat Lucas Malec, afkomstig uit Buenos Aires, haar danspartner is tijdens de lessen in Zoetermeer en Amsterdam, en Roberto Rizzo in Culemborg.

Binnen haar tango-ontdekkingsreis is ze op zoek naar mzikaliteit, expressie, techniek, dialoog, de ontmoeting met andere landen en culturen en een omhelzing, die blijft ontwikkelen. 


LUCAS MALEC

Lucas komt oorspronkelijk uit Buenos Aires (Argentinië) en is zijn carrière begonnen als professioneel jazz- en tangomuzikant op de saxofoon, hij is een Master in compositie. Nu leeft hij volledig voor de tango, als tangodocent, organisator van milonga’s, maar ook als tango DJ op milongas in binnen- en buitenland (zo ook in Buenos Aires). Samen met Mira van de Griendt geeft hij reguliere lessen op de dins- en donderdag in Amsterdam. Zie hier de website voor de lessen in Amsterdam, www.lucasmira.com.

Mira & Lucas op YouTube.


ROBERTO RIZZO | docent bij MiraTango |

Roberto heeft als fotograaf en filmer gewerkt, maar toen hij klein was danste hij al met zijn moeder. In 2002 kwam Roberto in contact met de Argentijnse tango en dat raakte hem diep.

De tango heeft hij zowel in Argentinië als in Nederland ontwikkeld. Hij vindt in de traditionele tango muziek de thematiek en de passie van de Napolitaanse Belcanto terug. Hij geeft tango lessen in Culemborg en Tiel en organiseert tango vakanties in Napels en Frankrijk. Ook geeft hij samen met psychotherapeute Chaja Kaufmann tango therapie voor koppels. Als DJ heeft hij bij verschillende milonga’s in Nederland vele tangodansers weten te raken met prachtige muziek. Zie hier de website voor de lessen in Culemborg.

Mira & Roberto op YouTube, klik hier.

www.tangoemocion.nl