Vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 februari 2024

Mini tango vakanties over muzikaliteit en verbinding in Culemborg

met Roberto Rizzo & Mira van de Griendt

Beste tango liefhebbers,

Wil je graag meedoen met een weekend over muzikaliteit, dan kan dat in een weekend in februari 2024 van vrijdagavond tot zondagmiddag. Graag duiken we samen met jullie in de wondere wereld van de rijke Argentijnse tango muziek, in de eeuwenoude vestingstad Culemborg. We gaan veel luisteren, genieten, analyseren en dansen op de muziek .  

Thema ‘muzikaliteit en verbinding’

Tijdens de workshops, begeleide practica willen we jullie inspireren met; 

 • algemene muzikaliteit die we nodig hebben om de muziek te kunnen begrijpen en ons meer in de muziek te kunnen verdiepen;
 • achtergrond van verschillende belangrijke tango orkesten die veel worden gespeeld in lessen en salons;
 • ‘simpele’ tools om muzikale structuren en thema’s om te zetten in dans;
 • hoe en waar in de muziek je flow, contrast, spanning en ontspanning in de dans creëert.

Data februari 2024

 • Vrijdag 16 februari t/m 18 februari 2024

Wat we verzorgen

Roberto Rizzo & Mira van de Griendt geven 4 lange workshops van 75 minuten. Ook onder begeleiding van Roberto en Mira is er na iedere workshop een practica, zodat je al het geleerde meteen veelvuldig op je eigen tempo kan oefenen en integreren in je dans. Tijdens de practica werken we met plenaire als individuele begeleiding. Om een steeds fijnere verbinding te krijgen met elkaar, de muziek en de vloer, werken Roberto & Mira tijdens hun lessen – naast de muzikaliteit – ook altijd aan techniek, houding, postuur en verbinding binnen het koppel. Op zaterdagavond verzorgen we een salon, waarin je lekker alles los kan laten, of juist al het geleerde improviserend toe kan passen.  

Verzorgde maaltijden

Het diner op vrijdag en de lunch op zaterdag worden verzorgd door de heerlijke Culemborgse cateraar LOT. Je kan kiezen voor een vegetarische of een vis/ vlees maaltijd. Hierover nemen we vlak voor de start van het weekend nog contact met jullie op. Indien we rekening moeten houden met een dieet, hoor ik dat graag zo snel mogelijk van je, per e-mail. Bij de lunch en het diner is één drankje inbegrepen. Na het diner is er natuurlijk een toetje. Als je geïnteresseerd bent om bij dezelfde cateraar diner te bestellen op zaterdag, kan dat uiteraard ook, via ons.

Van begin tot eind

We heten jullie welkom op vrijdagavond om 17:30 uur in Culemborg. Op zondagmiddag om 13:30 uur hopen we jullie geïnspireerd naar huis te mogen sturen met vermoeide benen en vol van nieuwe ervaringen.

Overnachten en reizen

Het hele weekend vindt plaats in Culemborg. De workshops, practica, lunch, diner en salon vinden plaats in Culemborg. Zondagmiddag verzorgen we een workshop en afsluitende practica, ook in Culemborg. Alles vindt plaats op loopafstand van het treinstation in Culemborg.

De eerste workshops van de dag vinden niet eerder plaats dan 11.00 uur en de salon eindigt niet later dan 24.00 uur. Gedurende het weekend kun je uiteraard gewoon thuis overnachten, maar als je het prettiger vindt om in Culemborg te blijven kan je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een plaatselijke bed & breakfast in Culemborg. Met 2 personen kan je bijvoorbeeld overnachten in bed & breakfast Lots4u. Deze B&B ligt op 10 minuten fietsafstand en kost voor 2 nachten 140 euro in totaal. We hebben nog 3 andere opties opgezocht die we jullie kunnen sturen, als jullie geïnteresseerd zijn deel te nemen. 

Kosten & meedoen ?

 • Meld je aan voor een mini tango vakantie in Culemborg;
  • vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 februari 2024
 • Aanmelden en reserveren per koppel is verplicht.
 • Stuur een e-mail naar miravdgriendt@gmail.com met daarin het onderwerp ‘mini tango vakantie Culemborg’ en de aanmelding voor leider en volger. We willen graag het volgende van jullie weten;
  1. met welk(e) weekend(en) willen jullie meedoen?
  2. voor- en achternaam van leider en volger
  3. e-mailadres en telefoonnummer van leider en volger
  4. aantal jaren ervaring met Argentijnse tango
 • Na het verzenden van je informatie ontvang je een reactie met daarin hopelijk een bevestiging van je plek en de betalingsinformatie. Het gehele weekend kost 190 euro per persoon inclusief 4 workshops, 3 begeleide practica, 1 salon, een verzorgd diner op vrijdagavond en lunch op zaterdagmiddag. Je aanmelding is pas definitief na betaling.

Met warme groet,

Roberto & Mira