TangoXperience

Tango en Relatietherapie

….Ontdek de passie in je relatie…. en lees in Psychologie magazine : Tango als relatietherapie of

in Margriet More :  Dans de passie in je relatie

Wij verbinden het beste van twee invalshoeken: de interactie van bewegen en praten staat centraal. Als psychotherapeut raakte ik tijdens mijn eigen tangolessen gefascineerd door de bewustwording dat elke danspartner een andere interactie opriep. De ene partner voelde erg vertrouwd en gemakkelijk te volgen terwijl een andere partner mij raadsels opgaf. Deze invalshoek heb ik gebruikt bij mijn ontwikkeling van de tangoXperience.

 

TangoXperience: De dans als relatietherapie

 
TangoXperience2

In een relatie hebben twee mensen besloten om gezamenlijk verder te gaan. De vraag hoe zij dat doen is daarin erg belangrijk voor de kracht en duurzaamheid van het samen zijn. Als de afstand tussen de partners te klein wordt, kan men niet meer goed zijn eigen creativiteit gebruiken. Wil de één voortdurend weten wat de ander doet, dan kan de ander geen eigen ruimte hebben. Als de afstand echter te groot is dan raakt men elkaar kwijt. Kan het je niet schelen wat je partner doet, dan zal je op den duur niet meer weten wat er eigenlijk belangrijk is in het leven van je partner. In relatietherapie wordt gekeken naar de balans tussen twee mensen. Hoe stimuleer je elkaar op verschillende gebieden? Wil je iets van elkaar leren, moedig je elkaar aan om iets uit te proberen of wil je gezamenlijk iets ondernemen? Is er voldoende ruimte voor eigen ontwikkeling of zijn de rollen volledig ingevuld en vastgelegd waardoor de relatie op den duur monotoon wordt en onvoldoende uitdaging biedt?

Om een partner te vinden is al niet eenvoudig, maar om een relatie te verdiepen en boeiend te houden is soms echt een uitdaging. Als altijd één partner leidt en de ander zich altijd zomaar laat leiden dan wordt het spel op den duur saai. Brengt iedereen echter op zijn/haar manier verandering in het samenzijn, dan zal de partner hierop reageren en de relatie spannend blijven.

 

TANGOXPERIENCE

Wij organiseren een inspirerend weekend waarin je hart en passie voor je partner en de tango spelenderwijs geraakt worden. Geef je relatie een boost!

Tijd: 16-10–2021 van zaterdag 10.00 uur tot zondag 17-10–2021 17.00 uur

 

Locatie: nog in te vullen
Het programma is gericht op tangolessen en relatiegesprekken in de groep.
Prijs: 370 p.p. ( inclusief intakegesprek, 1 hotel overnachting, 1 x ontbijt en 2 x lunch)

WAT:
Een weekend samen uit met nieuwe ervaringen, inzichten en plezier. Naast eigen thema’s van de deelnemers komt aan bod: Balans en evenwicht, leiden- geleid worden, welke rol heb ik in ons contact, hoe begrijp ik wat jij van mij vraagt. Hoe vraag ik met compassie?

DOOR WIE:
Chaja Kaufmann, psychotherapeute en danstherapeute (website)
Mira van de Griendt, tangodocent 

Aanmelden voor TangoXperience  kan via deze link.

Uiterlijke aanmelddatum: 27-09-2021

Volgend weekend:  in planning

Hoe en voor wie

 

Dit weekend is geschikt voor paren die een tijd bij elkaar zijn, vaste patronen ontdekken die beperken. Maar ook voor paren die hun relatie een boost willen geven en willen ontdekken hoe hun interactie elkaar remt of verder helpt.

Je wordt samen uitgenodigd voor een weekend ( van zaterdagochtend tot en met zondagnamiddag).

Samen staan jullie centraal in het programma waar we werken met tango en relatietherapie. Wij reserveren een mooi hotel waar jullie kunnen ontspannen en tijd hebben voor elkaar.

De tangolessen worden gegeven door een professionele tangodanser. De groepsgesprekken worden begeleid door een erkende psychotherapeut. Er zijn maximaal 5 paren in één groep. We hebben voor een parengroep gekozen omdat het bespreken en onderzoeken van thema’s in je relatie makkelijker is als je deze bij anderen herkent. Het werken in de groep, hoewel vaak gezien als erg spannend, helpt patronen scherper te zien. Je leert veel van anderen.

Voor deelname aan deze tangoXperience is het belangrijk dat je enig gevoel voor ritme en beweging hebt. Het is niet nodig dat je tango kunt dansen. In de tangolessen komen thema’s aan bod die vervolgens in de gespreksgroep weer opgepakt worden. Je gebruikt je eigen lichamelijke ervaring als ingang voor het gesprek met je partner en de andere paren. Hierdoor worden patronen die tussen partners spelen zichtbaar en voelbaar. Dit is een ingang voor jezelf om er anders naar te kijken en mee om te gaan.

 

Contact met Chaja Kaufmann

Aanmelden & contact

U kunt Chaja elke werkdag tussen 19.30 en 21.00 bellen.
Mocht u haar niet bereiken dan kunt een bericht op het antwoordapparaat achterlaten en zij belt u binnen één werkdag terug.

U hebt een verwijskaart nodig van uw huisarts (SGGZ) om uw psychotherapie via de zorgverzekeraar te kunnen declareren. Chaja heeft GEEN contracten met zorgverzekeraars. Hebt U een echte restitutiepolis dan worden de kosten 100% vergoed. U betaalt wel altijd uw eigen bijdrage. Kijk voor meer informatie ook op: http://contractvrijepsycholoog.nl/

Adresgegevens:

Chaja Kaufmann
Waalbandijk 61
4174 GP Hellouw

Mob. 0627003980

Email: praktijk@chajakaufmann.nl