Zie Napels en dan … ontdek het mysterie! 

Dagelijks les en tijdens de salons dansen met en tussen de Napolitanen. Daarnaast hebben we weer een uitgebreid cultureel programma. Een reis om nooit te vergeten. Klik hier voor meer informatie. Wil je zeker zijn een plek stuur dan een mail naar fransweeber@gmail.com.


Een tangovakantie in Napels aan voet van een vulkaan, een onvergetelijke ervaring. Napels is een van de meest betoverende steden van Italië. Niet voor niets schreef de beroemde schrijver Goethe: “Wie Napels heeft gezien, kan nooit meer treurig zijn.” Napels biedt niet alleen een enorme rijkdom aan cultuur en historie. Met talloze tangosalons is het een wervelend centrum van de Argentijnse tango. Welkom in het Buenos Aires van Europa. Roberto Rizzo en Mira van de Griendt zorgen voor een wervelende tango-experience. Naast de dagelijkse tangolessen en salonbezoek komen ook cultuur en culinair genieten volop aan bod.

Tangoprogramma

Op zaterdag, zondag, dinsdag, woensdag en donderdag zijn er lessen van 15.00-16.30 uur (halfgevorderd) en 16.45-18.15 uur (gevorderd). Als lesruimte hebben we de beschikking over het cultureel centrum Ars Domus in het oude centrum van de stad. De groepsindeling maken we in Napels bekend. ’s Avonds na het eten gaan we lopend, met de metro of met taxi’s naar een salon. Entree van twee salons is bij de reissom inbegrepen. Vervoer van en naar de salon is voor eigen rekening. Een taxirit kost ongeveer zes tot tien euro per persoon.

Eten en drinken
We verblijven in het oude centrum van Napels met talloze restaurantjes waar je al voor € 5,00 kunt eten. Voor het diner (aanvang circa 19.30 uur) selecteren wij elke dag een authentiek Napolitaans restaurant. Deelname is optioneel. De richtprijs voor een driegangendiner is € 20,00 tot € 25.00. Het diner op de laatste avond is bij de reissom inbegrepen.
En verder:
– wandelen door de oude stad en genieten van de vele culturele hoogtepunten
– shoppen in de Via Toledo tussen de Napolitanen
– een vrije dag voor een excursie aan bijvoorbeeld Pompeï of de Vesuvius, of een van de eilanden zoals Capri of Ischia
– betaalbaar culinair genieten.

Culturele excursies
Op zaterdag, zondag, maandag, woensdag- en donderdagochtend is er een culturele excursies. De entreegelden variëren van € 6 tot € 11 per persoon.
Zaterdag: Rondleiding door het historische centrum van de stad en de eerste kennismaking met de verleidingen van Napels. (gratis)
Zondag: Wandeling door de Via Toledo en Galeria Umberto en vervolgens een Engelstalige rondleiding door detunnel Borbonica, die ooit werd gebouwd als vluchtweg voor de koning en in de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt als schuilkelder. Tenslotte is er gelegenheid om iets te drinken in het beroemde café Gambrinus. (Circa € 10,00.)
Maandag: We genieten van het uitzicht over de Golf van Napels met op de achtergrond de Vesuvius en brengen een bezoek aan het Castel dell’Ovo waar volgens de legende het ei van Vergilius verborgen ligt. (gratis)
Woensdag: We bezoeken een zeer bijzondere begraafplaats (cimitero delle fontanelle) waar aan duizenden anonieme Napolitanen eer bewezen wordt. De zorg voor de doden is in Napels een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. Op de terugweg komen we langs een van de gezelligste markten van Napels.
Donderdag: Met de kabeltram (de funicolare) bezoeken we de bovenstad om te genieten van het adembenemende uitzicht over de stad. Een bezoek aan het museum San Martino is zeer de moeite waard. (Circa € 7,00).

Prijzen

Alle door ons geselecteerde hotels zijn gevestigd in het oude historische centrum van Napels. De volgende hotels zijn door ons geselecteerd: Hotel Nettuno, Albergo Del Golfo, B&B Come d’Incanto.

Boek zo snel mogelijk je vliegticket. De luchtvaartmaatschappijen berekenen een steeds hogere toeslag naar mate de vertrekdatum dichterbij komt. Dus hoe sneller geboekt hoe voordeliger.

Bij de reissom inbegrepen:
– transfer van het vliegveld naar het hotel op de aankomst- en vertrekdag. (op de aangegeven aankomst- en vertrekdatum, op basis van maximaal drie personen per taxi of ov)
– welkomstdrankje
– verblijf in een sfeervol hotel op basis van logies en ontbijt in het oude centrum van de stad
– bezoek aan verschillende culturele hoogtepunten
– Nederlandstalige reisleiding. We zijn gedurende de gehele reis beschikbaar om voor iedere deelnemer deze reis tot een onbezorgde belevenis te maken.
– op vijf dagen tangoles op 2 of 3 niveaus (afhankelijk van de samenstelling van de groep)
– bezoek aan verschillende tangosalons: dansen tussen en met de Napolitanen (entree van 2 salons bij de reis inbegrepen)

Niet inbegrepen vliegreis, verzekering, overige maaltijden, activiteiten op de vrije dag, entreegelden excursies, taxiritten van het naar de salons en persoonlijke uitgaven.

Zie hier wat foto’s/ filmpjes; NAPELS TANGO & CULTUUR

Je boeking wordt afgehandeld door Thema Travel van Yvonne en Frans Weeber. Klik hieronder voor meer informatie.