De tango vakantie van 6 t/m 13 juli 2024 in Frankrijk is een tangoweek waarbij we de Argentijnse Tango, de dans van de liefde, van passie en verbinding, dansen. Het is de dans van het moment.

Tango vakantie Frankrijk 6 t/m 13 juli 2024

Zaterdag 6 t/m zaterdag 13 juli 2024 | Le Coq Banni

Verlangen jullie er ook zo naar om weer heerlijk in vrijheid te kunnen dansen en verbinden? Picture this: een hele week gezellig in Frankrijk, dagelijks in gezelschap van andere tangoliefhebbers, je tango technieken verbeteren met twee lessen per dag van Roberto & Mira op jouw niveau, op een bijzondere plek. Wij zijn weer super enthousiast  en kijken er heel erg naar uit om deze tango vakantieweek voor jullie te organiseren en jullie in Frankrijk te ontvangen.

Wij nodigen jullie van harte uit om hierbij aanwezig te zijn van 6 t/m 13 juli 2024 en samen met ons de liefde en het leven te vieren.

Iedereen krijgt les op zijn eigen niveau, 3 maaltijden per dag*, alle overnachtingen in Le Coq Banni, onbeperkt koffie, thee en fruit, wifi, het volgen van alle programma onderdelen, exclusief reiskosten.

Tango, milonga, yoga en chi gongs

Dagelijks tango- en milongalessen van Roberto en Mira, elke ochtend chi gongs of yoga met Mira ter versterking van je dans. Zonder ervaring kan je iedere ochtend kiezen om mee te doen met de korte yogalessen van Mira of de chi gongs. Tijdens de yogalessen werken we aan de allignement, flexibiliteit en kracht in je lichaam en gaan we op zoek naar de oppositie die we ook in tango gebruiken.

Speciaal voor deze tangoweek leggen we zelf een houten dansvloer bij Stichting Milonga op Le Coq Banni, waardoor we elke middag een “open air practica” verzorgen. En tijdens deze vakantie nemen we een DJ mee voor de milonga’s in de middag en avond.

Tijdens deze tangoweek staan we op met de tango en gaan we naar bed met de tango. Dagelijks zullen Roberto & Mira, zowel aan de beginnend als gevorderde danser, naast de basis principes van de techniek, zoals balans, lopen, houding en verbinden, werken aan sequences, om zodoende door de muziek en de techniek van verbinding te komen tot het beleven en uitvoeren van de vele mogelijkheden die deze gepassioneerde dans ons biedt. Na een week voel je meer vrijheid om jezelf te verbinden met plezier, structuur van je lichaam en techniek.

Verbinden met jezelf en je partner door de Argentijnse Tango.

Roberto Rizzo

Roberto, geboren in Napels, Italie, is naar Nederland gekomen in 1989. Sindsdien heeft hij als fotograaf en filmer gewerkt. Toen hij klein was danste hij al met zijn moeder. In Amsterdam heeft hij ervaring opgedaan in Afrikaanse dans en Capoeira. In 2002 kwam Roberto in contact met de Argentijnse tango en dat raakte hem diep. De tango heeft hij zowel in Argentinië als in Nederland ontwikkeld. Hij vindt in de traditionele tango muziek de thematiek en de passie van de Napolitaanse Belcanto terug. Als documentairemaker maakte hij films voor tango muziek orkesten.

Roberto Rizzo heeft met verschillende tango partners ervaring opgedaan, zoals Lizelot de Stigter, Willemijn van de Boer, Aimee Warmendam ect. Op dit moment werkt hij samen met Mira van de Griendt.

Mira van de Griendt

In 2004 begon Mira met Argentijnse tango als hobby. Sindsdien is ze vele malen naar Buenos Aires afgereisd om zoveel mogelijk te genieten ván en te leren over de origine van de tango, totdat ze in 2014 MiraTango oprichtte. Ze doet mee aan internationale wedstrijden waar ze in 2017 in London bij de finalisten behoorde. 

Binnen haar tango-ontdekkingsreis is ze op zoek naar muzikaliteit en expressie, techniek en dialoog, de ontmoeting met anderen in een fijne omhelzing, die blijft ontwikkelen. Ze heeft een voorkeur voor maestros die veel van de geschiedenis van tangomuziek en -dansers weten.

Mira van de Griendt heeft de Docentenopleiding Beeldende Kunst & Vormgeving, de Master Kunsteducatie in Tilburg en verschillende coach opleidingen (zoals ‘Creatief coachen en trainen’ en ‘Relatiecoaching’) en twee yoga opleidingen (Yin en Hatha) gedaan.

DJ MariPucci/ TangOsa

Marinella Pucci is a multifaceted artist who manages to combine various expressive forms in her path, always remaining faithful to the idea of an art that is a witness to the spirit of its time. When she is musicalizing, she manages to give her sensitivity as an artist, with the same force as when she paint, make choreographies, or dances. Dancing tango- is not simply referring to steps and figures but to feeling – is a wonderful communion that has to do with something deep, essential, that can occur with a leader and a follower in tune with a music and a lyrics. As a tango dj she wishes to contribute to this magic communication proposing the suitable tanda selection.

Landhuis van Stichting Milonga, Le Coq Banni

Tijdens deze Argentijnse tango vakantieweek verblijven wij op een bijzondere plek, het gerieflijke landhuis van Stichting Milonga met gastheer Fons, aan de rand van het bos in het gehucht Le Coq Banni. Le Coq Banni is gelegen in het Noord Franse heuvellandschap, dicht bij de Belgische grens, op 330 km. van Utrecht. Het huis heeft een grote tuin en grenst aan een bos. Echt een heerlijke plek. Het landschap en de gastvrijheid nodigen je uit om helemaal tot jezelf te komen.

In Argentinië zeggen ze “La Musica te Lleva”, dat zoveel betekent als “de muziek neemt je mee”.

Het huis heeft 11 kamers, waarvan de meeste tweepersoonskamers zijn. Ook is er nog een tuinhuis. Douches en toiletten bevinden zich op de gang. Beneden zijn ruime leef-, eet- en werkruimtes. Rondom het huis is een zeer grote tuin met kampvuurplaatsen. Je kunt ook kamperen in de tuin in eigen tent. Zie voor meer informatie en foto’s, hun website Milongafrankrijk.com

Kosten en mogelijkheden

 • Ik kampeer graag in de tuin van Le Coq Banni, de kosten bedragen 765 euro p.p.p.w. all in met eigen tent (maat tent maximaal 6,5 m2)
 • Ik logeer in een tweepersoons kamer, de kosten bedragen 925 euro p.p.p.w., all in
 • Ik logeer graag alleen in een van de tweepersoons kamers, de kosten bedragen 1100 euro p.p.p.w. all in (deze optie wijzen we zo min mogelijk toe en kunnen we pas vlak voor aanvang van de tango week honoreren).
 • Bij deelname aan een week krijg ik :
  • 3 overheerlijke verzorgde maaltijden per dag
  • alle overnachtingen in Le Coq Banni
  • onbeperkt bronwater uit de eigen bron, verse kruidenthee uit de tuin, koffie en fruit
  • wifi
  • deelname aan alle yoga lessen, chi gongs, tango- en milongalessen, practica en salons

Beddengoed, lakens en lidmaatschap

Als binnenslaper ontvang je beddengoed, handdoekje, washandje en douchehanddoek. Mocht je meer douchehanddoeken wensen dan is het verstandig daar zelf rekening mee te houden.

Aan de deelname van deze week is een jaarlijks lidmaatschap van 15 euro verbonden.