Wij organiseren een inspirerend weekend waarin je hart en passie voor je partner en de tango spelenderwijs geraakt worden. Geef je relatie een boost!

WANNEER :

Zaterdag 13 april 2024 om 10:00 uur tot zondag 14 april 2024 om 17:00 uur.

WAT :

Een aansprekend en intens programma gecombineerd met Argentijnse tango en parels uit de cliëntgerichte therapie. Een weekend samen uit met nieuwe ervaringen, inzichten en plezier. Naast eigen thema’s van de deelnemers komt aan bod; Balans en evenwicht, leiden- geleid worden, welke rol heb ik in ons contact, hoe begrijp ik wat jij van mij vraagt. Voor meer info klik hier.

DOOR WIE :

Chaja Kaufmann, psychotherapeute en danstherapeute (zie website)
Mira van de Griendt, tangodocent

VOOR WIE :

Het programma is gericht op tangolessen en relatiegesprekken in de groep.

INVESTERING :

450 euro per persoon (inclusief intakegesprek, 1 hotel overnachting, 1 ontbijt en 1 lunch op zater- én op zondag)

WAAR :

Locatie: ?

AANMELDEN :

Aanmelden voor TangoXperience  kan uiterlijk tot 1 februari 2024 via deze link.

Tango en Relatietherapie

….Ontdek de passie in je relatie…. en lees in Psychologie magazine : Tango als relatietherapie of

in Margriet More :  Dans de passie in je relatie

Wij verbinden het beste van twee invalshoeken: de interactie van bewegen en praten staat centraal. Als psychotherapeut raakte ik tijdens mijn eigen tangolessen gefascineerd door de bewustwording dat elke danspartner een andere interactie opriep. De ene partner voelde erg vertrouwd en gemakkelijk te volgen terwijl een andere partner mij raadsels opgaf. Deze invalshoek heb ik gebruikt bij mijn ontwikkeling van de tangoXperience.

TangoXperience: De dans als relatietherapie

In een relatie hebben twee mensen besloten om gezamenlijk verder te gaan. De vraag hoe zij dat doen is daarin erg belangrijk voor de kracht en duurzaamheid van het samen zijn. Als de afstand tussen de partners te klein wordt, kan men niet meer goed zijn eigen creativiteit gebruiken. Wil de één voortdurend weten wat de ander doet, dan kan de ander geen eigen ruimte hebben. Als de afstand echter te groot is dan raakt men elkaar kwijt. Kan het je niet schelen wat je partner doet, dan zal je op den duur niet meer weten wat er eigenlijk belangrijk is in het leven van je partner. In relatietherapie wordt gekeken naar de balans tussen twee mensen. Hoe stimuleer je elkaar op verschillende gebieden? Wil je iets van elkaar leren, moedig je elkaar aan om iets uit te proberen of wil je gezamenlijk iets ondernemen? Is er voldoende ruimte voor eigen ontwikkeling of zijn de rollen volledig ingevuld en vastgelegd waardoor de relatie op den duur monotoon wordt en onvoldoende uitdaging biedt?

Om een partner te vinden is al niet eenvoudig, maar om een relatie te verdiepen en boeiend te houden is soms echt een uitdaging. Als altijd één partner leidt en de ander zich altijd zomaar laat leiden dan wordt het spel op den duur saai. Brengt iedereen echter op zijn/haar manier verandering in het samenzijn, dan zal de partner hierop reageren en de relatie spannend blijven.